Meer dan een spel van water en wind


Onder de bezielende leiding van onze collega Theo als kapitein, hebben we ons onlangs in Griekenland zes dagen overgegeven aan het spel van water en wind. Op een gehuurde Bavaria van maar liefst vijftig voet. Een uitdaging met een redelijk ervaren zeiler, twee minder ervaren zeilers en vier leken. Tijdens de reis werden we dan ook geregeld geconfronteerd met praktische situaties of problemen die alleen met goede samenwerking opgelost konden worden.

Dit zorgde voor een enorme dynamiek, waarin ieder zijn rol had. Ankeren, haven binnen varen, zeilen hijsen bij windkracht zeven etc. Het meest spectaculaire was met windkracht zes/zeven aan de wind op koers voor de haven van Aegina. De haven was in zicht en de zeilen werden binnengehaald, om ons klaar te maken de haven binnen te varen. Bij het binnenhalen van de fok, ging het mis. De lijn schoot los en de wind pakte de fok meteen. Daar lagen we dan te dobberen in ruwe zee met los hangend zeil. En nu? Hoe gaan we dit oplossen? Ieder kroop gelijk in zijn natuurlijke gedrag: de één ging kijken in een boek, ander zocht telefoonnummer op van de rederij waar we de boot hadden gehuurd en weer een ander ging bij de boeg kijken naar een praktische oplossing. Uiteindelijk hebben we onszelf er met een praktisch oplossing uit gered. Gezekerd en al, deinend in de hoge golven, werd de fok met behulp van een ankeronderdeel als hefboom met de hand binnen gehaald. Een euforisch momentje, toen de enorme fok na wat spannende momenten weer binnen was. De koers richting de haven kon weer voortgezet worden.

Wat zegt dit over cq* als team? Het model van Situationeel Leiderschap van Hersey en Blanchard kent vier niveaus voor volwassenheid van teams: M1, M2, M3 en M4. De ‘M’ staat hier voor Maturity, taakvolwassenheid.

Junior systeem
M1: focus op het zelf
M2: focus op het zelf versus de ander

— grens van verantwoordelijkheid nemen voor eigen bijdrage aan geheel —

Senior systeem
M3: focus op wij versus zij
M4: focus op wij en zij

Aan het eind van een geslaagde zeilweek concludeerden we dat we, na jarenlang wederzijds investeren, als cq*-team inmiddels M4 zijn. We hebben een open, eerlijke en kwetsbare relatie met elkaar, scherpen elkaar vanuit die basis voortdurend aan, om zodoende voor onze klanten te kunnen excelleren. Daarvoor zijn we die week van wal gestoken, maar uiteindelijk ook weer aan wal gekomen.


Door: Sandra Wiechers
"Sandra is een doorzetter met oog voor alle stakeholders in een proces. Een betrouwbare vraagbaak met kennis van zaken."
- Ad Vreezen, programmamanager Hogeschool Utrecht -