Optimalisatie studiekeuzeproces


Studiesucces wordt steeds crucialer in onze maatschappij. Kwalificatie is essentieel wil je anno nu slagen als specialist, leidinggevende of ondernemer. Je moet keuzes maken. In een maatschappij waar rolpatronen weggevallen zijn, wordt dit echter steeds moeilijker. Zeker als je vanuit een achterstandspositie vertrekt. En zo dreigt juist daar vanwege verkeerde studiekeuzes veel talent verloren te gaan.

Met de volgende producten helpen wij onderwijsinstellingen het studiekeuzeproces te verbeteren:

  1. een database, waarin het brede aanbod aan relevante literatuur en documenten toegankelijk is gemaakt;
  2. een infographic, waarin het studiekeuzeproces inzichtelijk en zodoende bespreekbaar is gemaakt;
  3. een werkconferentie, waarin verschillende stakeholders (gemeente, vo, mbo) met de infographic het gesprek aangaan;
  4. vijf ontwerpsessies, waarin de stakeholders met elkaar vervolgens een studiekeuzeproces evidence-based vormgeven.

Graag komen wij met u in contact hierover: sandra.wiechers@casuquo.com/06-41453443.

“De database en infographic hebben ons enorm geholpen, zowel om het gesprek vorm te geven als om keuzes te kunnen maken in het ontwerp van het proces vóór de poort.” – Paul van Doorn, manager Student Services bij De Haagse Hogeschool.

"Andrea schakelt vaak op hoog niveau, maar het kan in een overleg ook zomaar ineens een miniem detail betreffen. Andrea is namelijk een doener met overzicht, omdat ze tot op detail weet waar ze het over heeft.  "
- Peter Verdaasdonk, directeur Advitrae, softwareleverancier -
"Joost heb ik leren kennen als een zeer nauwkeurige, bescheiden professional met zakelijk zicht op de kwestie en een warm oog voor de mens."
- Henk Stomphorst, directeur Servicebedrijf Hogeschool van Arnhem en Nijmegen -
"Theo heeft vaker onze strategische sessies begeleid en met rede; hij is analytisch, to the point, heeft een breed referentiekader en is een warme persoonlijkheid. Daardoor weet hij een hoog rendement te behalen."
- Harvey Sandriman, directeur-bestuurder Swazoom, opvangorganisatie -
""
- -
"Sandra is een doorzetter met oog voor alle stakeholders in een proces. Een betrouwbare vraagbaak met kennis van zaken."
- Ad Vreezen, programmamanager Hogeschool Utrecht -
"Robert is betrokken, vakkundig en sociaal vaardig. Hij heeft grote financiële kennis en denkt creatief mee om tot het juiste advies en de beste oplossingen te komen. Ons nieuwbouw project is mede dankzij Robert na jaren van inspanning verwezenlijkt."
- Peter Warnier, directeur-eigenaar van WarnierPosta, audioproductiebedijf -
"Mariska is one of the most dedicated and committed managers I have ever met. Full swing and always with a high standard. This what I like about managers like Mariska: they do not talk, but they do, they act and try at the utmost to execute. Top mentality!"
- Chris Heutink, Member of the Executive Board Randstad Holding -